De meeste moderne amps
In haast alle moderne amps worden printplaten gebruikt. Als er gesoldeerd moet worden (en dat is haast altijd het geval) dan zal doorgaans de betreffende printplaat er eerst uit moeten worden gehaald. Dat is niet moeilijk maar is vaak wel veel werk waarbij vaak alle potmeters en jacks etc. eerst los moeten worden geschroefd voor dat de printplaat er uit kan. Soms moet er zelfs het één en ander aan bedrading worden los gesoldeerd.

Alle Mesa Boogie amps
Veel oudere Mesa Boogie amps maken doorgaans gebruik van de bekende VacTec VTL5C1 opto couplers om diverse zaken in deze amps te schakelen. Deze opto's gaan gegarandeerd een keer stuk. Omdat de printplaten vast bedraad zijn en deze opto couplers vaak op elkaar gestapeld gemonteerd op de print zitten, kan van het vervangen van een dergelijk opto coupler een helse reparatie maken. Dit komt gelukkig maar zelden voor.
Er zit in (haast) geen enkele Mesa Boogie amp een bias pot.

De Fender Blues / HotRod Deluxe / DeVille's en de jaren 1990+ reissues
Deze amps hebben zeer fragiele print­platen, kwetsbare bedrading en maken gebruik van kwalitatief matige componenten. Dit maakt het repareren van deze apparaten al gauw erg tijdrovend.

Sommige moderne Laney amps
In sommige amps maakt Laney gebruik van SMD componenten, zelfs tussen de pennen van de buisvoeten. Dit is natuurlijk een gegarandeerd recept voor ellende en heel erg vervelende (en erg dure) reparaties.

© CornElvis.com. All Rights Reserved.